Centraal Beheer Fondsbeleggen

CentraalBeheer probeert beleggen gemakkelijk en aantrekkelijk te maken voor iedereen. Dat doet het onder meer door Fondsbeleggen, waarbij de belegger niet al te veel kennis nodig heeft. De kosten zijn relatief laag en CentraalBeheer biedt veel keuze; je maakt een keuze uit acht voorgestelde fondsen, samengesteld door Achmea Investment Management, één van de vijf grootste vermogensbeheerders van Nederland.

Kosten Centraal Beheer Fondsbeleggen

Lopende kosten 0,22% tot 0,66% per jaar
Aankoopkosten 0,30% over het aankoopbedrag
Verkoopkosten Geen
Minimale inleg Geen

Bij CentraalBeheer Fondsbeleggen betaal je jaarlijks lopende kosten. Deze kosten worden verwerkt in de koers. De lopende kosten variëren van 0,22% tot 0,60%. De hoogte van de percentage is afhankelijk van het soort fonds dat je kiest. Kies je voor de 5 Achmea Mixfondsen, dan betaal je 0,60%. Ga je toch voor het Achmea Euro Staatsobligaties Fonds, dan ligt dit percentage op 0,22%. Daarnaast hanteert CentraalBeheer aankoopkosten. Dit is een bedrag van 0,30% over de waarde van de aankoop. Deze aankoopkosten worden automatisch afgetrokken van het bedrag dat je inlegt. In tegenstelling tot veel andere aanbieders van fondsbeleggingen, brengt CentraalBeheer geen kosten in rekening voor het verkopen van fondsen. Het bedrijf koopt groot in, waardoor ze deze kosten op 0% kunnen houden.

De mogelijkheden bij Centraal Beheer

CentraalBeheer Fondsbeleggen biedt je de mogelijkheid om te kiezen uit acht beleggingsfondsen. Deze worden beheerd door professionele fondsmanagers, maar jij bepaalt zelf wanneer de beleggingen gekocht en verkocht worden. De fondsen die CentraalBeheer aanbiedt, variëren niet alleen van inhoud (obligaties, aandelen, etc.), maar er zit ook variatie in rendement, risico, rente en looptijd. Zo is het Mixfonds ‘zeer voorzichtig’ geschikt voor 1 tot 2 jaar en zijn de risico’s erg laag, maar het rendement is bij dit fonds ook lager. Ga je liever voor Mixfonds ‘zeer ambitieus’, dan heb je een fonds dat geschikt is voor meer dan 15 jaar beleggen. Hierbij is het rendement hoger, maar het risico ook.
CentraalBeheer heeft tot 31 december 2018 een aanbieding voor nieuwe beleggers. Wanneer je 1.000 euro inlegt, ontvang je een bonus van 50 euro.

Voor- en nadelen

Voordelen van Centraal Beheer Fondsbeleggen

  • Spreiden over acht fondsen mogelijk
  • Touwtjes in eigen handen
  • Geen verkoopkosten
  • Tijdelijk 50 euro bonus
  • Voor iedereen een geschikt fonds

Nadelen van Centraal Beheer Fondsbeleggen

  • ‘Slechts’ keuze uit acht fondsen
  • Geen beleggerscompensatie
  • Geen depositogarantie

Join our email list to receive our latest listings and sales reports

Add your favorite form plugin