Nationale Nederlanden Beheerd Beleggen

Nationale Nederlanden Beheerd Beleggen is voor iedereen die meer uit zijn of haar spaargeld wil halen, maar zelf te weinig kennis heeft van beleggen. Bij Beheerd Beleggen wordt het beleggen namelijk uitbesteed aan beleggingsexperts. Zij hebben jarenlange ervaring op dit gebied en zij zorgen er voor dat je niet meer risico’s loopt dan je zelf wilt.

De kosten

Eenmalige inleg minimaal 1000 euro
Maandelijkse inleg Minimaal 50 euro
Beheerkosten Maximaal 2,53%
Kosten positief rendement 0,2% per jaar

Nationale Nederlanden biedt de keuze om met Beheerd Beleggen te kiezen tussen een eenmalige inleg van minimaal 1000 euro of een maandelijkse inleg van 50 euro. Over het vermogen dat je stort, betaal je beheerkosten aan Nationale Nederlanden. Hoe hoog deze kosten zijn, is afhankelijk van de grootte van het bedrag dat je stort. Ook de vorm van beleggen – neutraal, defensief of offensief – heeft invloed op de hoogte van bijvoorbeeld de beheerkosten en de kosten van het beleggingsfonds waarin geïnvesteerd wordt. Daarnaast betaal je bij Nationale Nederlanden 0,2% aan extra kosten wanneer je, aan het eind van het jaar, een positief rendement hebt behaald.

De mogelijkheden

Nationale Nederlanden biedt een aantal beleggingsfondsen aan. Dit noemen zij Beheerd Beleggen. Hiermee geef je alle verantwoordelijkheid van de beleggingen uit handen aan beleggingsexperts. Jij bepaalt zelf wat je doelen zijn, hoeveel geld je wilt inleggen en welke risico’s je wilt lopen. Nationale Nederlanden doet de rest. De drie risicoprofielen waaruit je kunt kiezen, zijn neutraal, defensief en offensief. Op basis van deze keuze bepalen de experts in welke fondsen er wordt belegd.
Daarnaast kun je als investeerder kiezen uit drie portefeuilles: Wereldwijd, Europa en Trends. Alle portefeuilles hebben eigen, specifieke kenmerken en bijbehorende fondsen. Alle ontwikkelingen en transacties kun je bij Nationale Nederlanden volgen via Mijn.nn op de NN App.

Voor- en nadelen

Voordelen van Nationale Nederlanden Beheerd Beleggen:
Relatief lage maandelijkse inleg mogelijk
Ontwikkelingen te volgen via Mijn.nn en NN App
Beleggen wordt gedaan door experts
Geld storten en opnemen wanneer je wilt
Dagelijks opzegbaar

Nadelen van Nationale Nederlanden Beheerd Beleggen:
Alleen beschikbaar als je woont in Nederland
Relatief veel bijkomende kosten
Geen eigen keuze voor fondsen

Veel gestelde vragen over Nationale Nederlanden Beheerd Beleggen

Kan ik samen met iemand anders Beheerd Beleggen bij Nationale Nederlanden?

Ja, dit is mogelijk. Dit wordt een en/of beleggingsrekening genoemd. Wanneer je dit wilt, moet je wel over een betaalrekening beschikken die op dezelfde namen staat als de rekening die je bij Nationale Nederlanden wilt openen.

Kan ik kiezen in welke fondsen ik wil beleggen?

Nee, bij Beheerd Beleggen kun je niet zelf bepalen in welke fondsen je belegt. Je geeft het beheer van je beleggingsrekening volledig uit handen aan de experts van Nationale Nederlanden.

Hoe lang duurt het openen van een rekening bij Beheerd Beleggen?

Nadat alle gegevens gecontroleerd zijn, aan de hand van idenfiticatiestorting, duurt het gemiddeld 48 uur voordat je beleggingsrekening actief is.

Hoe volg ik de ontwikkelingen van mijn beleggingen?

Nationale Nederlanden biedt twee mogelijkheden om de ontwikkelingen te volgen. Alle transacties en ontwikkelingen vind je terug op Mijn.nn of de NN App.