Zwitserleven

Zwitserleven kiest voor duurzaam. Kies je er voor om te investeren in een fondsbelegging bij Zwitserleven, dan draag je bij aan duurzaamheid en klimaatdoelstellingen. De fondsen waarin Zwitserleven belegt, worden namelijk aangeboden door Actiam, een Nederlandse vermogensbeheerder die zich richt op de thema’s klimaat, water en land.

De kosten

Beheerkosten 0,40%
Kosten kopen 0,15% – 0,20%
Kosten verkopen 0,125% – 0,15%
Minimale inleg 50 euro

Actiam probeert de kosten zo laag mogelijk te houden. Zij doen dit door een bedrag van 0,40% van het fondsvermogen per jaar in te houden als zijnde beheerkosten. Daarnaast rekent Actiam met intrinsieke waarden. Deze krijgt per dag een opslag of afslag om de dagkoers te bepalen. Deze kosten variëren tussen de 0,125% en 0,175%.

Bij Zwitserleven zijn alle kosten verwerkt in de dagkoers. Je komt dus niet voor onverwachte, bijkomende kosten te staan. Bewaarloon, transactiekosten of advieskosten; deze worden allemaal verrekend met de dagkoers.

De mogelijkheden

Zwitserleven biedt overzichtelijkheid en een simpele manier van beleggen. Voordat je begint, krijg je de keuze uit drie profielen. Deze hebben de namen ‘relaxed’, ‘bewust’ en ‘avontuurlijk’. Simpelweg zijn dit drie risicoprofielen: defensief, neutraal en offensief. Ieder profiel brengt een eigen risico met zich mee. Hoe hoger het risico, hoe hoger het verwachte, gemiddelde rendement.

Ieder profiel heeft één duurzaam mixfonds. Uit deze mixfondsen kun je zelf aandelen of obligaties kopen. Dit kan geheel naar eigen inzicht, maar het is niet mogelijk om losse aandelen te kopen. Het is echter een beleggingsfonds.

Hoewel Zwitserleven bekend en groot is geworden als pensioenverzekeraar, is het niet verplicht om met het geld op je beleggingsrekening een pensioen te kopen. Het geld is vrij opneembaar, kan voor ieder doel gebruikt worden en ook hoeveel en wanneer je inlegt, bepaal je bij Zwitserleven helemaal zelf.

Voor- en nadelen

Voordelen Zwitserleven Beleggen:

  • Overzichtelijk en simpel
  • Aandacht voor klimaat en duurzaamheid
  • Geen hoge fondskosten
  • Geschikt voor elk beleggingsdoel
  • Al beleggen vanaf 50 euro

Nadelen Zwitserleven Beleggen:

  • Zwitserleven geeft geen advies, keuzes maak je zelf
  • ‘Slechts’ keuze uit drie mixfondsen
  • Meer dan 90% van totale saldo opnemen is niet mogelijk
  • Spoeduitbetaling niet mogelijk

Veel gestelde vragen over Zwitserleven Beleggen

Wat is Actiam?

Actiam is een vermogensbeheerder die de duurzame beleggingsfondsen beheert. Daarnaast is het de aanbieder van Zwitserleven Beleggen. Ze focussen zich volledig op de thema’s klimaat, water en land.

Wat is het maximale aankoopbedrag?

Per dag is het mogelijk om voor 100.000 euro aan te kopen. Bij grote bedragen neemt Zwitserleven contact op over de herkomst van het vermogen.

Waarom kan ik maar uit drie profielen kiezen?

Zwitserleven Beleggen heeft een bewuste keuze gemaakt voor drie profielen: relaxed, bewust en avontuurlijk. Deze keuze is gemaakt om het product zo compleet maar eenvoudig mogelijk te houden.

Welke risico’s loop ik bij Zwitserleven Beleggen?

Met beleggen loop je altijd risico’s. Er zijn verschillende factoren waardoor de waarde van je beleggingen kan dalen, zoals marktrisico en kredietrisico. Wil je minder risico lopen, kun je voor een minder offensief profiel kiezen.

Join our email list to receive our latest listings and sales reports

Add your favorite form plugin