Hoe maak je winst op aandelen?

Simpel gezegd zijn er 2 manieren om geld te verdienen met aandelen: één ervan is zoals eerder besproken wanneer je dividend uitbetaald krijgt. Je krijg dan letterlijk een deel van de winst van het bedrijf. Het is Overigens niet verplicht voor een bedrijf om dividend te betalen wanneer zij winst maken. Het bedrijf kan ook besluiten dit niet uit te keren maar op te sparen voor geval van nood, of voor een aankomende investering.

De andere manier is de effecten met winst verkopen. Dit is alleen mogelijk wanneer aandelen in Waarde stijgen en daarom meer waard worden dan ze waren (wat je destijds als aankoopprijs heb betaald). Je kan dan je aandelen met winst verkopen. Of het ook verstandig is op zo’n moment hangt af van de verwachte ontwikkeling in de toekomst: groeit het bedrijf in de huidige trend door of verwacht je tegenslagen? Zeker in het laatste geval is het verstandig de aandelen te verkopen. Het andere extreem hiervan is dan weer een van die personen worden die gedwongen is toe te geven:

“…ik had 20 bitcoins maar heb ze verkocht voor 500 euro per stuk…”

Dat is dus 10.000 euro in totaal, in plaats van dat bedrag per bitcoin, wat ze een jaar later ongeveer waard waren. Een klassiek voorbeeld van te vroeg verkopen.

Het perfecte moment om te kopen en te verkopen weten in te schatten is dan ook een zeer waardevol talent tegenwoordig. Je zou het bijna een kunst kunnen noemen. Gelukkig volstaat het ook wanneer je wat meer op veilig speelt, en bij een substantiële mogelijke winst je effecten gewoon verkoopt. Ze vasthouden op basis van een vermoeden,