DEGIRO

DEGIRO is opgericht door een aantal beleggers die bij een andere broker zaten en voor zichzelf begonnen. Aanvankelijk richtte DEGIRO zich op professionele beleggers. Sinds 2013 is er een koerswijziging en is deze broker de grootste in Nederland als het gaat om het aantal transacties van particuliere beleggers. DEGIRO probeert zich te onderscheiden door lage tarieven voor de transacties te berekenen.

De kosten

Waarde aandelen Kosten
€ 1.000 Gemiddeld € 2,20
€ 5.000 Gemiddeld € 3,00
€ 10.000 Gemiddeld € 3,80

DEGIRO probeert zich te onderscheiden door de kosten laag te houden. En dat lukt ze goed, want de transactiekosten zijn bij DEGIRO een stuk lager dan bij concurrenten. Zo betaal je voor een de aankoop van 3.000 euro aan aandelen bij Euronext slechts € 2,60, terwijl concurrenten hier soms 10 euro voor rekenen. Voor de aankoop van een vergelijkbaar aandelenpakket in de VS betaal je € 1,30 en daarmee zijn de verschillen met concurrenten nog groter. Een nadeel is wel dat DEGIRO geen educatiemogelijkheden biedt. Veel brokers bieden ondersteuning aan beleggers met actuele informatie. Deze vind je bij DEGIRO veel minder. Je zult dus veel zelf of elders moeten uitzoeken als je bij DEGIRO gaat beleggen. Dit maakt deze broker vooral geschikt voor ervaren beleggers die weten waar ze hun informatie kunnen halen.

De mogelijkheden

Het complete pakket van handelsmogelijkheden wordt aangeboden door DEGIRO. Je kunt handelen in aandelen van Europese markten, aandelen uit de VS en andere continenten. Daarnaast kun je handelen in turbo’s, opties en buitenlandse valuta. Voorheen was het ook mogelijk om te handelen in verschillende valuta, grondstoffen, aandelen en indices. DEGIRO heeft een online handelsplatform die je ook prima op je tablet of smartphone kunt gebruiken. DEGIRO richt zich ook vooral op beginnende beleggers die bijvoorbeeld willen gaan handelen met hun vakantiegeld om op deze manier het beleggen uit te proberen.

Voor- en nadelen

Voordelen van DEGIRO:

 • Lage kosten bij transacties
 • Groot aanbod aan handelsmogelijkheden
 • Eenvoudige aanmeldprocedure
 • Tegenwoordig is het ook mogelijk om te handelen in Amerikaanse opties

Nadelen van DEGIRO:

 • Het feit dat DEGIRO razendsnel groeit leidt soms tot problemen met de software
 • Het handelsplatform oogt wat ‘basic’

Veel gestelde vragen over DEGIRO

Kan ik me als particulier eenvoudig aanmelden?
Ja, het aanmaken van een account is erg eenvoudig. Binnen een half uur ben je ingeschreven en kun je je eerste aandelen of opties aanschaffen bij DEGIRO.

Waar kan ik terecht met vragen?
DEGIRO heeft een Service & Orderdesk die op werkdagen bereikbaar van 8.00 uur tot 22.00 uur. Je kunt telefonisch contact opnemen of een e-mail sturen. Je vragen worden over het algemeen vlot en goed beantwoord.

Geldt er een minimale inleg?
Er geldt in principe geen minimale storting bij DEGIRO. Wel moet je, om je bankrekening te kunnen controleren, minimaal 1 cent overmaken. DEGIRO controleert daarna of de tenaamstelling overeenkomt met wat je bij je aanmelding hebt opgegeven.

Moet je bij DEGIRO een minimum aantal transacties doen per jaar?

Nee, er worden geen kosten in rekening gebracht voor inactiviteit. Je betaalt alleen als je een transactie doet. Dan worden de bij deze transactie behorende kosten in rekening gebracht.

“Beleggen kan voordelig zijn maar het is niet zonder risico. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.”

Ervaringen van gebruikers
 • Tarieven
 • Functionaliteiten
 • Klantvriendelijkheid
 • Prijs / Kwaliteit
 • Mogelijkheden
 • Klantenservice
 • Bereikbaarheid
4.9

Samenvatting

Beoordeling van LKevi

Verzenden
User Review
3.07 (865 votes)