Freedom Finance (Freedom24)

Freedom Finance is wereldwijd één van de bekendste brokers om effecten te verhandelen van toonaangevende bedrijven in de Verenigde Staten, Azië en Europa. Binnen het platform van Freedom Finance (Freedom24) is het mogelijk om te investeren in aandelen, ETF’s, obligaties en andere klassieke handelsinstrumenten.

Wat Freedom Finance echter onderscheid van andere brokers, is dat het mogelijk is om rente te ontvangen over onbelegd geld. Dit betekent dat je geld zelfs in de pauzes tussen actief beleggen kan werken.

De kosten

Freedom Finance kent een viertal verschillende pakketten in een bepaalde abonnement structuur. Zo is het mogelijk om te kiezen voor het pakket SmartFixSuper of All inclusive. De eerste 30 dagen op het platform van Freedom Finance zijn gratis.

PakketMaandelijkse kosten
Smart€ 0,00
Fix€ 10,00
Super€ 200,00
Promo€ 0,00*
* de eerste 30 dagen kan men Freedom Finance kosteloos uitproberen

D-rekening

De meeste klanten van Freedom24 kiezen voor het dagelijkse spaarplan, D-rekening genoemd.

De D-rekening is een flexibel spaarplan waarmee je op elk moment geld kunt opnemen zonder kosten. Je ontvangt dagelijkse rente op je saldo, en je kunt geld in euro’s of US dollars storten. De rentetarieven voor het dagelijkse spaarplan zijn 2,5% per jaar voor euro’s en 3% per jaar voor US dollars.

Valuta / depositotermijnEUREURUSDUSD
Onder de 100.000Meer dan 100.000Onder de 100.000Meer dan 100.000
3 maanden2,83%3,12%4,56%5,01%
6 maanden3,15%3,46%5,06%5,57%
12 maanden3,30%3,63%5,32%5,85%

De mogelijkheden


Freedom24 biedt twee soorten spaarplannen aan: een dagelijks spaarplan (D-Account) en een langetermijnspaarplan.

Het dagelijkse spaarplan is een flexibel spaarplan waarmee je op elk moment geld kunt opnemen zonder kosten. Je ontvangt dagelijkse rente op je saldo, en je kunt geld in euro’s of US dollars storten. De rentetarieven voor het dagelijkse spaarplan zijn 2,5% per jaar voor euro’s en 3% per jaar voor US dollars.

Het langetermijnspaarplan is een minder flexibel spaarplan waarmee je hogere rentetarieven kunt verdienen. Je kunt geld storten voor een bepaalde looptijd, variërend van 1 maand tot 3 jaar. Hoe langer de looptijd, hoe hoger de rentetarieven. De rentetarieven voor het langetermijnspaarplan zijn tot 5,8% per jaar voor US dollars en tot 3,6% per jaar voor euro’s.

KenmerkD-rekeningLangetermijnspaarplan
FlexibiliteitFlexibelMinder flexibel
Rente2,5% per jaar voor euro’sTot 5,8% per jaar voor US dollars
LooptijdOnbeperkt1 maand tot 3 jaar
KostenOpnames zonder kostenOpnames kunnen kosten met zich meebrengen
ValutaEuro’s of US dollarsEuro’s of US dollars

Betrouwbaarheid

Freedom Finance is een betrouwbare broker en is de enige effectenmakelaar binnen de Europese Unie die genoteerd staat op de NASDAQ, waarbij het gereguleerd is door BaFin en CySec. Daarnaast voldoet het aan de MiFID II, is het lid van de toelatingscommissie van Euroclear Bank en van de AFME. Ook heeft het bedrag een lange-termijn kredietrating “B” toegewezen gekregen van Standard & Poor’s Global Ratings. Freedom24 is gereguleerd door de Financial Conduct Authority (FCA) in het Verenigd Koninkrijk. Je geld is verzekerd tot €100.000 door de Financial Services Compensation Scheme (FSCS). Bovendien heeft het bedrijf al meer dan 340.000 klanten en heeft een marktkapitalisatie van 4 miljard dollar. 

Voor- en nadelen

Voordelen van Freedom Finance

  • Winsten op een D-spaarrekening te zetten tegen 3,00% op een USD-rekening. 
  • Gratis 30 dagen uitproberen
  • Transactiekosten op aandelen relatief laag (€ 2,00 + € 0,02 per aandeel)

Nadelen van Freedom Finance

  • Mogelijkheden om te storten door middel van iDeal ontbreken nog
  • Geen Nederlands telefoonnummer (alleen Engelstalige support)

Veel gestelde vragen over Freedom Finance

Is de klantenservice makkelijk te bereiken?

Freedom Finance heeft een Europees telefoonnummer (Engelstalig) en is te bereiken op +357 25 25 77 85. Het is daarnaast zeer gebruiksvriendelijk om contact te maken met Freedom Finance via de LiveChat functie die beschikbaar is op de website. Ook is het makkelijk om contact op te nemen met Freedom Finance viaSocial Media.  

Moet ik minstens een aantal transacties doen?

Het is niet verplicht om een minimaal aantal transacties te doen op het platform van Freedom Finance.

Freedom Finance

Een rekening openen bij Freedom Finance? Bezoek de website.