Freedom Finance (Freedom24)

Freedom Finance is wereldwijd één van de bekendste brokers om effecten te verhandelen van toonaangevende bedrijven in de Verenigde Staten, Azië en Europa. Binnen het platform van Freedom Finance (Freedom24) is het mogelijk om te investeren in aandelen, ETF’s, obligaties en andere klassieke handelsinstrumenten.

Wat Freedom Finance echter onderscheid van andere brokers, is dat het mogelijk is om deel te nemen aan een zogenaamde Initial Public Offering (IPO) van Amerikaanse en Europese bedrijven. Een IPO is de beursintroductie van een onderneming. Dit is het eerste moment dat een onderneming haar aandelen te koop aanbiedt via de beurs. Freedom Finance heeft het doel om individuele of particuliere Nederlandse beleggers de kans te bieden om aandelen te verwerven in veelbelovende bedrijven op de beurs. Let wel op, investeren is risicovol.

De kosten

Freedom Finance kent een viertal verschillende pakketten in een bepaalde abonnement structuur. Zo is het mogelijk om te kiezen voor het pakket SmartFixSuper of All inclusive. De eerste 30 dagen op het platform van Freedom Finance zijn gratis.

PakketMaandelijkse kosten
Smart€ 0,00
Fix€ 10,00
Super€ 200,00
Promo€ 0,00*
* de eerste 30 dagen kan men Freedom Finance kosteloos uitproberen

De meeste handelaars op het platform van Freedom Finance kiezen ervoor om te handelen in IPO’s. De kosten hiervan bedragen als volgt:

PakketMaandelijkse kosten
Minder dan $ 20.000*5% van het transactiebedrag
$ 20.000 tot $ 49.999*4% van het transactiebedrag
Meer dan $ 50.000*3% van het transactiebedrag 
 • Provisie voor verkoop: 0,5% van het transactiebedrag
 • Alle overige kosten zijn hier te vinden
 • * Provisie voor deelname aan IPO is afhankelijk van de waarde van de activa op de brokersrekening van de klant aan het einde van de werkdagen voor de IPO. (op de eerste dag voor de IPO)

De mogelijkheden

Freedom Finance staat bekend om IPO’s die je met een beperkte inleg kunt aanschaffen. Het gemiddelde rendement van de IPO’s is vrij hoog. In het verleden hebben is de gemiddelde groei van IPO’s 63% geweest. (laatste controle op: 10-11-2021)

Let op: in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor rendement in de toekomst.

Op het platform van Freedom Finance krijg je toegang tot meerdere beurzen. Op dit moment wordt de mogelijkheid geboden om te handelen de NYSE, NASDAQ, HKEX, LSE, KASE, MOEX en Deutsche Börsche.

Freedom Finance staat toch wel echt bekend om de investeringen in IPO’s. De broker is niet te vergelijken met andere brokers, omdat het de mogelijkheid biedt om vanaf $ 2000,00 te beleggen in IPO’s.

Betrouwbaarheid

Freedom Finance is een betrouwbare broker en is de enige effectenmakelaar binnen de Europese Unie die genoteerd staat op de NASDAQ, waarbij het gereguleerd is door BaFin en CySec. Daarnaast voldoet het aan de MiFID II, is het lid van de toelatingscommissie van Euroclear Bank en van de AFME. Ook heeft het bedrag een lange-termijn kredietrating “B” toegewezen gekregen van Standard & Poor’s Global Ratings. Het bedrijf heeft al meer dan 340.000 klanten en heeft een marktkapitalisatie van 4 miljard dollar. 

Voor- en nadelen

Voordelen van Freedom Finance

 • Gemiddelde groei in het verleden op IPO’s van 60%+
 • Winsten op een D-spaarrekening te zetten tegen 3,00% op een USD-rekening. 
 • Uniek in Nederland: Deelnemen aan IPO
 • Gratis 30 dagen uitproberen
 • Transactiekosten op aandelen relatief laag (€ 2,00 + € 0,02 per aandeel)

Nadelen van Freedom Finance

 • De minimale inleg per IPO is $ 2000 
 • Het kopen van IPO aandelen kan riskanter zijn dan beleggen in aandelen, maar kan ook meer rendement opleveren. 
 • Mogelijkheden om te storten door middel van iDeal ontbreken nog
 • Geen Nederlands telefoonnummer (alleen Engelstalige support)

Veel gestelde vragen over Freedom Finance

Geldt er een minimale inleg voor IPO?

Ja. De minimale inleg voor IPO is $ 2000. Dit bedrag is overigens relatief laag als je het vergelijkt met andere brokers die deze optie bieden.

Is de klantenservice makkelijk te bereiken?

Freedom Finance heeft een Europees telefoonnummer (Engelstalig) en is te bereiken op +357 25 25 77 85. Het is daarnaast zeer gebruiksvriendelijk om contact te maken met Freedom Finance via de LiveChat functie die beschikbaar is op de website. Ook is het makkelijk om contact op te nemen met Freedom Finance viaSocial Media.  

Moet ik minstens een aantal transacties doen?

Het is niet verplicht om een minimaal aantal transacties te doen op het platform van Freedom Finance.

Freedom Finance

Een rekening openen bij Freedom Finance? Bezoek de website.