Waarom zou je aandelen kopen?

In het economisch klimaat van de afgelopen jaren, is het hebben van vermogen op de bank niet meer lucratief te noemen: Spaarrente bestaat zowat niet meer, en inflatie viert hoogtij. Wanneer je niks doet en niks uitgeeft zie je het bedrag alsnog langzaam maar zeker steeds verder zakken. Daarom is het essentieel om zelf een strategie te bedenken omwille het laten toenemen van je vermogen. Het handelen in aandelen is een zeer geschikte kandidaat hiervoor, met name op de lange termijn ( 5 jaar of langer). Op de lange termijn is met relatief weinig moeite en redelijk wat zekerheid een zeer lucratief winstpercentage te behalen.

De banken beroven je
Aangezien de meeste mensen bij de banken dus niet meer het gevoel hebben dat ze er beter van worden en dat de bank voor hun belangen aan het vechten is, zoeken velen tegenwoordig een alternatief op de spaarrekening. naar een Broker. Deze helpt je bij het beheren van je vermogen, het navigeren van de aandelenmarkt, de in – en verkoop van aandelen en de bijkomende Administraties. Tevens kun je natuurlijk altijd om advies vragen.

Je loopt dan dus wel meer risico dan wanneer je geld op een spaarrekening staat. Afhankelijk van de Hoeveel risico die neemt en de termijn waarop je werkt, kan het voordeel echter ook veel hoger oplopen dan bij een spaarrekening het geval is.

Eendracht maakt machtig
Heb je maar een klein vermogen beschikbaar en kun je het risico niet veroorloven? Een beleggingsfonds is dan waarschijnlijk beter voor jou. Daar beheert men het vermogen dat geïnvesteerd moet worden, voor jou en een heleboel anderen. Dat betekent een groter vermogen, wat hen meer speelruimte en invloed verschaft.

Tevens hebben ze natuurlijk goede kennis van zaken, waardoor ze de juiste strategie zullen kiezen met uw geld op basis van je financiële situatie, je risicoprofiel (De hoeveelheid risico die je wenst te lopen), en eventuele wensen. Door samen te gaan in groep kun je toch net zoveel invloed uitoefenen als iemand met een groot vermogen.