Knab Beleggen

Bij Knab Beleggen heb je zelf bijna geen omkijken naar je beleggingen. Knab vindt namelijk dat beleggen niet spannend zou moeten zijn. Daarom houden de experts van Knab de beurs voor je in de gaten, terwijl jij de beleggingsbeslissingen neemt. Via de Knab App volg je zelf de vermogensontwikkelingen binnen jouw beleggingen.

Kosten Knab Beleggen

Beheervergoeding 0,50% per jaar over je belegd vermogen
Transactiekosten Geen
Servicekosten 1 euro per maand per rekening
Minimale inleg 100 euro per maand

Bij Knab Beleggen is het al mogelijk om met 100 euro per maand te beleggen, mits je dit voor twaalf maanden doet. Naast deze periodieke inleg is het ook mogelijk om eenmalig een bedrag te betalen van minimaal 10.000 euro. Knab rekent een beheervergoeding van 0,50% over je belegd vermogen. In ruil daarvoor betaal je in heel 2019 geen servicekosten. Ook betaal je geen transactiekosten bij Knab, in tegenstelling tot bij veel andere aanbieders van beleggingsfondsen. Het maximale bedrag wat je per kwartaal kan betalen aan Knab is 500 euro, inclusief 21% btw.
Om te kunnen beleggen bij Knab Beleggen, is het wel verplicht om een Knab Plus rekening af te sluiten. Deze rekening kost 5 euro per maand.

De mogelijkheden

Waar veel mensen bij beleggen denken aan aandelen, investeert Knab in meer dan alleen aandelen. Hier wordt gekozen voor spreiding, om zo de risico’s te beperking. Omdat je als belegger je eigen risicoprofiel hebt, biedt Knap vier mogelijkheden aan: van Defensief tot Zeer Offensief. Voor elk profiel is er een modelportefeuille samengesteld. Al deze portefeuilles kennen een andere verdeling over de verschillende beleggingscategorieën.
Zo bestaat het profiel Defensief vooral uit bedrijfsobligaties. Hierdoor is het risico relatief klein, maar zal het rendement ook relatief laag zijn. Dit in tegenstelling tot het profiel Zeer Offensief, waarmee je investeert in aandelen van ontwikkelde landen.

Voor- en nadelen

Voordelen Knab Beleggen

  • Weinig omkijken naar je beleggingen
  • Al mogelijk vanaf 100 euro per maand
  • Wereldwijde spreiding
  • Relatief lage tarieven
  • Mogelijkheid tot risicoafbouw

Nadelen Knab Beleggen

 • Verplichte Knab Plus rekening (5 euro per maand)
 • 12 maanden verplicht inleggen bij periodieke storting
 • ‘Slechts’ keuze uit vier profielen

Veel gestelde vragen over Knab Beleggen

Hoe kan ik geld opnemen of storten bij Knab Beleggen?

Nadat je een account hebt aangemaakt bij Knab, kun je op je Persoonlijke Bankomgeving kiezen voor ‘inleggen of opnemen’. Op deze pagina is het gemakkelijk om geld te storten of op te nemen. Zodra je een inleg of opname bevestigt, wordt deze door Knab doorgaans binnen een werkdag verwerkt.

Hoeveel inspraak heb ik bij Knab Beleggen?

Met Knab Beleggen geef je het beheer van je geld uit handen. Je geeft Knab de toestemming om voor jou je beleggingen te kiezen. Je kunt dus zelf niet kiezen waarin je gaat beleggen. Wanneer je geld stort op je Knab Beleggenrekening, gaat Knab dit zelf voor je beleggen. Zij houden alle ontwikkelingen ook zelf in de gaten.

Wat is risicoafbouw en hoe werkt het?

Bij Knab kun je er voor kiezen om een doeldatum in te stellen. Dit is de datum waarop jij je beleggingsdoelstellingen wilt bereiken. Knab bouwt dan het risicoprofiel van je portefeuille af, naarmate de doeldatum dichterbij komt. Zo loop je aan het eind van de looptijd minder risico, waardoor de kans groter is dat je je doel behaalt.