Participeren in Nederlandse Producties via DFF

Saskia O.

Zoek jij een interessante manier om je geld te investeren? Vanaf nu kun je je aanmelden bij Dutch Film Financing (DFF) als participant. DFF is in oktober 2020 opgericht en gelieerd aan distributeur Dutch FilmWorks (DFW) en productiehuis Interstellar Pictures met als doel Nederlandse speelfilms en series te financieren, produceren en exploiteren. Door deel te nemen aan deze Maatschap kun jij profiteren van commercieel aantrekkelijke en fiscaal vriendelijke participaties. Het eerste project waarbij jij als belegger in kunt stappen is de veelbelovende speelfilm Mijn Beste Vriendin Anne Frank

Het financieren van een speelfilm

DFW heeft inmiddels al meer dan 3.000 speelfilms en series op haar naam staan. Deze brede expertise in exploitatie van content gecombineerd met het zelf risicodragend investeren, maakt haar een betrouwbare partner voor participanten. In 2021 zal DFW de film Mijn Beste Vriendin Anne Frank uitbrengen in de Nederlandse bioscopen. Dit aangrijpende verhaal uit de Tweede Wereldoorlog, geregisseerd door de voor een Oscar genomineerde Ben Sombogaart, belooft een film te worden die zowel jong als oud zal emotioneren. Het doel van DFF is om de speelfilm Mijn Beste Vriendin Anne Frank te financieren, produceren en exploiteren en treedt graag op als uw partner. De brede ervaring in de industrie maakt MBVAF een integere Maatschap met realistische verwachtingen.

 • Bezoek website Dutch Film Finance
 • Hoe werkt het?

  Hoe kun jij participeren in een Nederlandse filmproductie? Dat vraag jij je wellicht af. DFF biedt de mogelijkheid om deel te nemen in de Maatschap die als doel heeft om de film Mijn Beste Vriendin Anne Frank te financieren, produceren en exploiteren. De participaties worden uitgegeven door de Maatschap en jij als investeerder kunt deze kopen. Participatie is een ideale manier om als investeerder aantrekkelijke rendementen te genereren. Alle participanten van de Maatschap zullen dan ook vanaf de eerste euro die wordt gerealiseerd, al gaan meeverdienen. Het verwachte commerciële rendement bedraagt 15,1%. Het verwachte totale rendement, inclusief fiscaal voordeel, kan maar liefst oplopen tot 26,6%. In totaal worden er 126 participaties met elk een waarde van €5.000 geplaatst. Vanaf 2 participaties kun je deelnemen en de inschrijving is gestart op 15 oktober
  2020.

  Wat zijn de verwachtingen?

  De productie van de film is al in volle gang. Dit betekent dat de levering is gegarandeerd. De film Mijn Beste Vriendin Anne Frank is de állereerste Nederlandse bioscoopfilm over Anne Frank en naar verwachting vanaf 4 februari in heel Nederland te zien. DFW is er reeds in geslaagd om de streaming rechten van Mijn Beste Vriendin Anne Frank te verkopen aan Netflix. De speelfilm zal als ‘Netflix Original’ wereldwijd worden getoond. Daarnaast zijn de tv-rechten door SBS verworven. Dankzij deze gerealiseerde verkopen is het risico van de participanten laag en zal het grootste gedeelte van de opbrengsten binnen de eerste twee jaar vallen. De verwachting is dat de bioscooprelease plaatsvindt voor februari 2021. Vanwege de herkenbare titel én de commerciële potentie wordt er veel van deze film verwacht, wat voor jou als investeerder een snelle return on investment betekent. Daarnaast kun je rekenen op veel extra’s, zoals een uitnodiging voor de officiële première, vermelding van jouw naam op de aftiteling, bioscoopkaarten en een Q&A met regisseur Ben Sombogaart.

 • Bezoek website Dutch Film Finance
 • Participeren in DFF:Rekenvoorbeeld 2 participaties (€10.000):
  Deelname vanaf 2 participaties
  (2 x €5.000 = €10.000)
  Opbrengst: €11.514
  Inleg: €10.000
  Fiscaal voordeel: €1.143

  Rendement: €11.514 – €10.000 = €1.514  

  Totale rendement: €1.514 + €1.143 = € 2.657

  Totale rendement: €2.657 / €10.000 x 100% = 26,6%
  Totaal 126 participaties
  Inschrijving mogelijk voor rechtspersonen en belastingplichtigen
  (Voor rechtspersonen gelden er andere totale rendementsverwachtingen)
  Participaties zijn zeer beperkt verhandelbaar
  Verwacht commercieel rendement: 15,6%
  Verwacht totale rendement: 26,6%
  (Inclusief fiscaal voordeel)

  About Erin Carpenter

  Lorem ipsum dolor sit amet suscipit taciti primis tempor sagittis euismod libero facilisi. Aptent felis blandit cursus gravida sociis eleifend lectus nullam netus feugiat. Curae sollicitudin iaculis aptent.

  Plaats een reactie