Deze aandelen moet je juist wél kopen tijdens coronacrisis

Joey

aandelen moet je juist wél kopen tijdens coronacrisis

De paniek is ingeslagen onder beleggers door de angst voor grote negatieve economische gevolgen door de uitbraak van het coronavirus. Tel hierbij de crashende olieprijs en het vliegverbod naar de Verenigde Staten bovenop en je krijgt een tsunami aan verkoopopdrachten. Hierdoor sloot de AEX op donderdag 12 maart met een verlies van 10,75 procent; de slechtste beursdag in ruim dertig jaar. Alleen Zwarte Maandag in 1987 kende een hoger verlies van maar liefst 12 procent. De verliezen waren op de Amerikaanse beurzen zelfs zo groot dat deze vijftien minuten werd stilgelegd omdat de S&P 500 met meer dan 7% omlaag schoot.

Angst en emotie spelen een grote rol in deze marktpaniek. Een grote boosdoener is hierbij de crashende olieprijs door de oorlog om marktaandeel tussen Rusland en Saoedi-Arabië. De Russen zeiden ‘njet’ met alle gevolgen van dien, wat leidde tot grote woede bij Saoedi-Arabië. Meer olie pompen, de prijzen verlagen én aanbieden aan Ruslands grootste afnemer Europa was het antwoord. De kroonprins van Saoedi-Arabië heeft hiermee de prijzenoorlog ontketend.

De koersgrafieken schieten in de donkerrode cijfers en het is de kunst om het hoofd koel te houden tijdens deze beursdaling. Veel bedrijven krijgen zware klappen maar toch blijkt uit de voorgaande jaren dat het kopen van aandelen tijdens deze tijden zeer winstgevend kan zijn. Maar waar ligt de bodem? Het kelderen van de prijzen gaat natuurlijk zelden in een rechte lijn. Het wachten op het juiste moment tot instappen blijft de eeuwige zoektocht.

Deze aandelen moet je juist wél kopen tijdens de coronacrisis

De vraag is dus niet of je aandelen moet kopen maar wanneer je dit het beste kunt doen. En als het dan tijd is om te kopen, welke aandelen je dan het beste kunt kopen. Goed onderzoek doen naar aandelen van marktleiders wordt hierbij sterk aangeraden, deze hebben immers de middelen om de grootste klappen op te vangen. Enkele aandelen die je juist wel kunt kopen tijdens de coronacrisis zijn onder andere: Ahold Delhaize, Google, Apple, Facebook en McDonalds.

Lees hier meer over de crashende olieprijs

About Erin Carpenter

Lorem ipsum dolor sit amet suscipit taciti primis tempor sagittis euismod libero facilisi. Aptent felis blandit cursus gravida sociis eleifend lectus nullam netus feugiat. Curae sollicitudin iaculis aptent.

Plaats een reactie