Steeds meer vrouwen beleggen

Joey

Sinds de coronacrisis vinden steeds meer mensen hun weg naar de beleggingswereld. En wat valt hierbij op? Dat het vooral de vrouwen zijn die zich aanmelden bij (jonge) online beleggingsplatformen. Vanaf april zag online beleggingsapp BUX een forse stijging van nieuwe vrouwelijke beleggers. Het aantal vrouwen dat in 2020 een beleggingsrekening opende bij BUX is het afgelopen jaar verzesvoudigd. En dat is niet voor niets. Beleggen is hot! Steeds meer mensen openen een beleggingsrekening en dat wordt hen een stuk makkelijker gemaakt door de komst van online beleggingsapps.

Nieuwe beleggers, nieuwe apps

Waar je vroeger aan het eind van het jaar een leuke spaarrentebonus kreeg, cirkelt de spaarrente nu al tijden rond de 0 procent. Je geld op de bank laten staan levert dus niks extra’s op. Veel mensen gaan daarom op zoek naar een alternatief voor hun spaargeld. En dat is goed te begrijpen. Door te beleggen, krijg je een aanzienlijk hoger rendement dan op je spaarrekening. Hier speelt de markt van beleggingsapps goed op in. Beleggen was nog nooit zo makkelijk door de komst van online beleggingsapps. Ze zijn gebruiksvriendelijk en maken het de belegger onwijs makkelijk. Geen gedoe met bellen of moeilijke termen, maar binnen een paar klikken heb jij een beleggingsrekening geopend. Via een praktische online omgeving leer je de wereld van het beleggen kennen, krijg je advies en kun je direct beginnen met investeren. Heb je geen ervaring met beleggen? Geen probleem! In de meeste apps vind je de optie om met ‘nep’ geld te oefenen met het kopen en verkopen van aandelen en andere beleggingsproducten.

Online app: makkelijk en praktisch

Sinds de lancering van de app BUX Zero is het aandeel vrouwen in de nieuwe instroom enorm gegroeid. In het begin van 2020 was het aandeel vrouwelijke beleggers nog ‘maar’ 13 procent. Eind 2020 was dit aandeel gestegen naar ruim een kwart. En dit gold zeker niet alleen voor de app van BUX. Andere beleggingsapps, zoals eToro, zagen ook al een flinke stijging in het aandeel vrouwelijke beleggers. Opvallend is dat vooral online beleggingsapps het goed doen onder de vrouwelijke bevolking. Een verklaring hiervoor is dat een online platform veel laagdrempeliger is dan traditionele brokers. Gebruikersgemak staat voorop en binnen een paar simpele stappen kun je beginnen met beleggen. Er wordt niet gesproken in jargon, maar met praktisch advies kun je recht op je doel afgaan.

Een mannenwereld?

Ondanks dat beleggen groeit in populariteit, wordt de beleggingswereld vooral gezien als een wereld gedomineerd door mannen. Om deze gender gap te dichten, komen er steeds meer digitale beleggingsproducten en platformen speciaal gericht op vrouwen. En dit slaat goed aan. Vrouwen zijn ontzettend geïnteresseerd in investeringen, beleggen, financieren en alles daaromheen. Met de komst van online beleggingsapps, die praktisch en makkelijk in gebruik zijn, wordt er een veilige omgeving gecreëerd waarin vrouwen snel hun weg vinden. Er wordt zelfs al gefluisterd dat vrouwen beter zijn in beleggen dan mannen…

About Erin Carpenter

Lorem ipsum dolor sit amet suscipit taciti primis tempor sagittis euismod libero facilisi. Aptent felis blandit cursus gravida sociis eleifend lectus nullam netus feugiat. Curae sollicitudin iaculis aptent.

Plaats een reactie