Brand New Day

Van huis uit is Brand New Day een moderne Nederlandse online pensioenbank. Toch beleg je bij de Beleggingsrekening van Brand New Day niet specifiek voor je pensioen. Deze rekening is vrijblijvend en geschikt voor iedere belegger en elk beleggingsdoel.

De kosten

Stortingskosten 0,50% over gestorte bedrag
Beheerkosten 0,59% per jaar over belegd vermogen
Minimale inleg niet van toepassing
Verkoop- en switchkosten niet van toepassing

Bij Brand New Day betaal je hoofdzakelijk fondsbeheerkosten. Bij de standaardfondsen die Brand New Day aanbiedt, is dit 0,59% per jaar over het belegd vermogen. Daarnaast betaal je bij iedere geldstorting 0,50% over het gestorte bedrag. Door geen andere kosten te rekenen, komen de gemiddelde, totale kosten tussen de 0,62% en 0,78%. Dit is voor een fondsbelegger erg laag.

De mogelijkheden

De beleggingsrekening van Brand New Day is gratis te openen. Aan deze rekening zitten geen verplichtingen aan vast. Je kunt zo vaak geld storten of opnemen als je wilt. Dit kan helemaal naar eigen inzicht. Besluit je te gaan beleggen bij Brand New Day, dan wordt je inleg verdeeld over twee indexfondsen. De keuze voor deze fondsen is op ieder moment aan te passen. Ook zijn er nog andere fondsen waaruit je kunt kiezen.

De standaard mixfondsen bestaan uit één obligatie- en één aandelenindexfonds. Met het aandelenfonds belegt Brand New Day in de 2.100 grootste beursgenoteerde bedrijven. Na het openen van een rekening bij Brand New Day kun je op ieder moment, onbeperkt, switchen naar andere fondsen. In totaal biedt Brand New Day acht fondsen aan waaruit je kunt kiezen.

Het is daarnaast mogelijk om op ieder moment te stoppen met beleggen, zonder extra kosten.

Voor- en nadelen

Voordelen van Brand New Day Beleggingsrekening

  • Geschikt voor elk spaardoel
  • Bijzonder lage totaalkosten
  • Simpel en overzichtelijk
  • Geen bijkomende verplichtingen

Nadelen van Brand New Day Beleggingsrekening

  • Brand New Day geeft geen verder advies
  • Alleen online informatie beschikbaar

Veel gestelde vragen over Brand New Day Beleggingsrekening

Hoeveel risico loop ik bij Brand New Day?

Beleggen brengt altijd risico’s met zich mee. Daarom is het verstandig om alleen te beleggen als je het geld er voor hebt. Bij Brand New Day krijg je geen advies over je keuzes. De kennis die je moet hebben om te beleggen, moet je hebben van het internet. Daarom loop je bij Brand New Day relatief meer risico dan bij een andere aanbieder, waar wel advies wordt gegeven.

Welk fonds is voor mij het meest geschikt?

Brand New Day biedt acht fondsen aan. Twee daarvan zijn door de bank zelf samengesteld. Ieder fonds brengt voordelen met zich mee, maar ook risico’s. Het is daarom afhankelijk van je wensen, eisen en risicoprofiel welk fonds het meest geschikt is voor jouw beleggingen.

Join our email list to receive our latest listings and sales reports

Add your favorite form plugin