Nieuwe speler op de beleggingsmarkt: Flatex

Joey

Wil je online gaan beleggen? Dan heb je sinds kort ook de mogelijkheid om je bij Flatex aan te melden. Dit Duitse bedrijf biedt tal van mogelijkheden en een van de grootste voordelen is dat je volledig gratis kunt handelen via dit platform. Dit betekent dat je beleggingen sneller een stijgende lijn zullen vertonen. Wat is Flatex precies en hoe slim is het om je hier als belegger bij aan te sluiten?

Een gratis platform: hoe kan dit?

Hoe kan een beleggingsplatform gratis zijn, vraag je je wellicht af. Flatex is een grote speler dat geen transactiekosten in rekening brengt. Maar waar komt het geld dan wel vandaan? Een groot platform moet toch ergens aan verdienen. Uit verschillende interviews en de website van Flatex blijkt dat er sprake is van twee inkomstenbronnen:

  • Vergoedingen
  • Tradegate Exchange

Vergoedingen

De eerste inkomstenbron van Flatex zijn vergoedingen. Het beleggingsplatform krijgt zogenaamde provisie, een vergoeding van aanbieders die financiële producten via Flatex aanbieden. Deze vergoeding is in Nederland verboden; dit verklaard waarom het in Nederland niet mogelijk is om ergens gratis te beleggen. Met de komst van Flatex is dit dus wel mogelijk.

Tradegate Exchange

Het Duitse platform Tradegate Exchange is de tweede bron van inkomsten voor Flatex. Dit bedrijf handelt de orders af en betaalt Flatex geld voor iedere order, zo staat op de website van het beleggingsplatform.

Beleggen bij Flatex

Je bepaalt bij Flatex zelf waar je in wilt beleggen; je hebt de keuze uit tienduizend opties. Het is aantrekkelijk dat dit gratis is, maar het blijft wel belangrijk om kritisch te blijven op waar je in gaat beleggen. Bij twijfel is het altijd slim om een beroep te doen op een adviseur.

Al actief sinds 2006

Dertig jaar geleden wordt Flatex opgericht als een IT-bedrijf. Door het digitaal maken van de financiële sector werd dit platform groot. In 2006 werd het bedrijf actief als broker. De afgelopen tijd is het bedrijf bezig met uitbreidingen naar andere landen, met als meest recente markt de Nederlandse. De Duitse en Oostenrijkse markt maakten al eerder kennis met dit platform.

Het is inmiddels mogelijk om via de Nederlandstalige website van Flatex als belegger meer informatie te krijgen maar ook direct te gaan beleggen. Alles is Nederlands, behalve de regels die worden gehanteerd. Zo zie je bijvoorbeeld dat provisies wel zijn toegestaan, waar deze in de Nederlandse markt niet zijn toegestaan.

About Erin Carpenter

Lorem ipsum dolor sit amet suscipit taciti primis tempor sagittis euismod libero facilisi. Aptent felis blandit cursus gravida sociis eleifend lectus nullam netus feugiat. Curae sollicitudin iaculis aptent.

Plaats een reactie