Flatex neemt DEGIRO over

Joey

DEGIRO komt in handen van het Duitse Flatex. De Duitse broker neemt het Nederlands bedrijf over voor 250 miljoen euro. Het bedrag wordt deels in aandelen en deels in contanten uitgekeerd. Door de overname van de Duitsers krijgt DEGIRO mogelijk een bankstatus.

overname degiro

Met de overname van DEGIRO neemt Flatex een klantenbestand mee van 500.000 beleggers. Deze beleggers zijn afkomstig in achttien landen. Het aantal klanten van Flatex ligt op het moment van schrijven op zo’n 350.000. Het doel van Flatex is om eind volgend jaar een gezamenlijk klantenbestand op te bouwen van 1 miljoen.

Flatex heeft een marktwaarde van 439 miljoen euro. De overname wordt hoogstwaarschijnlijk in het tweede kwartaal van 2020 afgerond. Er zijn namelijk nog verschillende toezichthouders die daarvoor een akkoord moeten geven.

Eerder dit jaar kwam ook Binck in buitenlandse handen terecht. Het Deense Saxo Bank telde meer dan 400 miljoen euro neer om de overname van Binck af te ronden.

Bekijk transactiekosten bij DEGIRO

Bekijk transactiekosten bij Flatex

Categorie├źn blog

About Erin Carpenter

Lorem ipsum dolor sit amet suscipit taciti primis tempor sagittis euismod libero facilisi. Aptent felis blandit cursus gravida sociis eleifend lectus nullam netus feugiat. Curae sollicitudin iaculis aptent.

Plaats een reactie